De Stichting Samen Circulair (hierna: Samen Circulair) levert een bijdrage aan de maatschappelijke opdracht tot verduurzaming. Zo staat Samen Circulair als maatschappelijke onderneming midden in de Hoeksche Waardse samenleving. Door financiële uitdagingen was een heroverweging van de door de stichting gekozen koers noodzakelijk. Vanwege de overname door de RAD zijn er nu weer volop groeikansen.
“Na een grondige analyse van verschillende scenario’s, waaronder optimalisatie, overname en zelfs beëindiging van de stichting, was de conclusie dat het behouden van onze positieve impact topprioriteit heeft”, vertelt Louise Bergenhenegouwen, directeur-bestuurder van Samen Circulair. Om die impact te waarborgen, startte de stichting een selectieproces om een geschikte overnamepartner te vinden. De RAD kwam met het meest passende aanbod.
René Huisman, directeur van de RAD, vertelt daarover: “Wij zien volop groeikansen en vullen de stichting aan met toegang tot meer grondstoffen en ondernemerschap. Een nauwere samenwerking met het vrijwilligersteam is essentieel voor Samen Circulair. Zoveel mogelijk de samenwerking opzoeken met andere partijen in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee ook. Dit partnerschap is een kans om de circulaire en maatschappelijke missie van de stichting waar te maken en onverminderd te blijven werken aan financiële zelfstandigheid van Samen Circulair.”
Zittend directeur-bestuurder Louise Bergenhenegouwen neemt vanwege de overname afscheid en RAD-directeur René Huisman neemt haar plaats in.
Door het bundelen van expertise en middelen streven Samen Circulair en RAD naar een duurzamere toekomst met minder afval, meer hergebruik en sociale inclusie.