Als afvalinzamelingsbedrijf besteedt ook de RAD in de zevende editie van de Week van de Veiligheid (nog t/m vrijdag 7 juni) extra aandacht aan veiligheid. Veiligheid van inwoners én medewerkers van de milieustraten. Zo is de afgelopen periode op de milieustraten in Westmaas en Middelharnis de invalbeveiliging bij de containers vernieuwd en uitgebreid met stalen hekken. En mocht je je oude matras komen inleveren, dan kun je voortaan zelf op een veilige manier de matras in de matraspers doen.

Bezoekers kunnen dit doen door de matrassen in de verzamelbak van de pers te deponeren. Fysiek betekent dit een minder zware belasting voor de medewerkers van de milieustraten. Voorheen reden zij de matrassen op karren weg zodra deze vol waren. Bovendien zorgt de matraspers ervoor dat minder vaak transport over de milieustraat nodig is. Dit verhoogt de veiligheid en toont tevens een opgeruimde werkomgeving.

“We zijn actief bezig met de eigen veiligheid van inwoners en geven hen gedurende de dag advies hoe ze veilig hun spullen kunnen inleveren”, vertelt Mike Borghuis, voorman van de milieustraat Westmaas. “Hierbij kun je denken aan KCA-middelen. Mix bijvoorbeeld geen batterijen en medicijnen in één bak of zak. Lekkende batterijen kunnen een chemische reactie met medicijnen geven namelijk.”

Bij het brengen van vlakglas adviseert Mike inwoners om lange mouwen te dragen. Dit om snijwonden te voorkomen. Ook het dragen van veilig schoeisel is belangrijk voor de veiligheid: “We hebben tegenwoordig een magneet sweeper voor de schroeven en spijkers op het bordes. En toch adviseren we bezoekers geen slippers of open schoenen te dragen. Dichte schoenen zijn beter. Op deze manier hopen we een zo veilig mogelijk bezoek aan de milieustraat te realiseren.”