Op zaterdag 5 oktober is het weer zover: de Nationale Kringloopdag! Dé dag om een kijkje te nemen achter de schermen van jouw lokale kringloopwinkel. Bij een kringloopwinkel krijgen spullen die voor jou misschien overbodig zijn, een tweede leven bij iemand anders. Maar hoe verloopt dat proces eigenlijk?

Tijdens de Nationale Kringloopdag kun je ontdekken hoe hergebruik in zijn werk gaat. Van de inname van spullen tot de verkoop in de winkel: alles gebeurt met zorg en aandacht voor duurzaamheid. Het begint met het inzamelen van spullen die mensen niet meer nodig hebben. Vervolgens worden deze artikelen gecontroleerd, schoongemaakt en, waar nodig, gerepareerd. Zo kunnen ze opnieuw gebruikt worden, in plaats van op de afvalberg te belanden.

Een kringloopwinkel is dus veel meer dan alleen een plek waar je voordelig mooie spullen kunt scoren. Het is een belangrijke schakel in het verminderen van afval en het stimuleren van een circulaire economie. Of je nu komt om te shoppen, spullen in te leveren, of gewoon een kijkje achter de schermen wilt nemen – tijdens de Nationale Kringloopdag kun je het allemaal meemaken.

Kom langs bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt en ontdek hoe jouw oude spullen een nieuw leven krijgen!

Kijk of de kringloopwinkel in jouw dorp komende zaterdag open is of kijk op kringloopnederland.nl/kringloopdag voor een overzicht van de winkels die zaterdag meedoen met de Nationale Kringloopdag.