Van 14 tot en met 20 oktober 2024 is het weer de Nationale Wecycleweek. In deze week, rondom International E-waste Day op 14 oktober, staat alles in het teken van het inleveren van elektrische apparaten, lampen en batterijen voor recyclen. De milieustraat van Middelharnis en Goedereede doen dit jaar weer mee en je wordt extra beloond voor je inzet.

In kasten, schuren en op zolders liggen op Goeree-Overflakkee nog altijd veel apparaten en lampen die niet meer gebruikt worden. Dit is zonde, want veel van deze apparaten kunnen gerecycled worden en hergebruikt als grondstof. Dit heet ‘wecyclen’. Naast inleveren bij de milieustraat kun je op watismijnapparaatwaard.nl terecht voor andere mogelijkheden zoals repareren, verkopen, of weggeven aan goede doelen.

Wat is Wecycle?

Wecycle is een initiatief van Stichting OPEN, die namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van e-waste. Hun doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen en e-waste circulair te maken. Dankzij hun inspanningen kunnen consumenten en professionals hun e-waste gratis inleveren bij één van de vele Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Doe mee!

Door deel te nemen aan de Wecycleweek help je bij het verminderen van e-waste en het verantwoord recyclen van elektrische apparaten en lampen. Stichting OPEN, onder de naam Wecycle, stimuleert al jaren het inleveren van e-waste in samenwerking met producenten, gemeenten en milieustraten, zoals de RAD. Samen zorgen we ervoor dat deze waardevolle materialen niet bij het restafval belanden, maar een tweede leven krijgen.

Kom tijdens de Wecycleweek langs bij de milieustraat in Westmaas, Middelharnis of Goedereede en lever je oude electronische apparaten, lampen of batterijen in en ontvang een leuk voorleesboek.

Voor meer informatie, bezoek wecycle.nl.

*Wees er snel bij want voor deze actie geld op = op.